« Retraite of vakantie»

Gepubliceerd op 26-05-2019

Waarom een retreat en waarom helemaal in Spanje

Regelmatig krijg ik de vraag, wat moet ik me nou voorstellen bij een retreat. Wat brengt dat mij nou en kan ik niet net zo goed op vakantie? Natuurlijk wel. Vooral doen zou ik zeggen.

Maar een retreat en dan mn. een journey met mij, is eigenlijk een Vakantie Plus. Maximaal genieten, maximaal zon & zee, maximaal het hoofd leeg en je lijf in de relaxstand. Wat een retreat anders maakt dan een vakantie, is dat je je even letterlijk terugtrekt. Je stapt uit je eigen wereldje, even uit alle gewoontepatronen en úit je eigen hoofd. Je hoeft even geen regie te houden. Geen controle. Je wordt ontzorgd en er wordt voor jou gezorgd, op alle fronten. Retreat betekent letterlijk terugtrekken.

Tijdens een journey zul je ervaren dat je vrij mag komen van hardnekkige gedachtenspinsels, van die monkeymind. Het soulful ochtendprogramma helpt je daarmee. Het ondersteunt je op een hele prettige manier om te verstillen en ontspannen. Met genieten als grootste doel.

Naast dat je op een journey met mij word uitgenodigd om eens te kijken naar waar je nu staat in je leven en waar je heel graag heen zou willen (je verlangens), word je ook nog eens schandalig in de watten gelegd. Heerlijk. Het is dus verdiepen en genieten in 1.

Waarom nou juist dáár?
Omdat de plek waar we verblijven in Andalusië werkelijk goud is. De cortigo ligt op een berg, vlakbij zee en grenst aan een gigantisch natuurreservaat, Gabo de Gata. Daardoor is de rust, de stilte en de aarde-energie enorm voelbaar. Zelfs een 'non-spiri' voelt iets anders in de lucht ;)

Je terugtrekken op een plek waar je tot rust mag komen en mag opladen, waar je hernieuwde inspiratie zal opdoen, je op jezelf mag zijn, je je gezien en bekrachtigd zult voelen én ook volledig vertroeteld en ontzorgd zal worden ... Luister, wie wil dat nou níet ?!

DSC-0506-2-1643720049.jpg