De reis van de heldin

Mijn overtuiging is dat iedereen wordt geboren met een missie.
En om dan ook maar meteen een statement te maken: dat dát ook het doel van je leven is.
Jouw missie daadwerkelijk te leven.

Zodra je leert je kompas te gebruiken bij het ontdekken en ontwikkelen van je talenten ben je in staat een unieke missie te creëren. Een missie waarvan jij van binnen voelt: dít is waar mijn leven om draait, dit is waar ik van betekenis ben, Dit is waarvoor ik hier ben, op deze aardkloot.

Een missie zit verstopt in je talenten.
En het goeie nieuws is dat talenten zijn aangeboren, je zijn gegeven.
Terwijl het vaak de eigenschappen zijn die je het minst opvallen, omdat ze je zo gewoon zijn, omdat ze voor jou zo vanzelfsprekend zijn. Maar waar juist je omgeving vaak van zegt, dat kun jij zo goed, dat ziet er bij jou zo eenvoudig uit, bij jou lukken die dingen. Vaak spreekt er een bepaalde bewondering vanuit.
En dan heb ik het niet per se over hele opzienbarende eigenschappen. Dat kan al zijn als je bijv. heel empatisch bent, lekker kunt koken, een goed technisch inzicht hebt, een sterk kleurgevoel, of mooie foto's maakt. Het kan overal in zitten.

Sluit heel even je ogen en stel je voor dat je op het punt staat je laatste adem uit te blazen.
Dat is het moment dat het hele leven in een flits aan je voorbij gaat.
En stel je dan is voor dat er de realisatie is dat je niet je volle potentieel hebt geleefd. 
Niet gedaan hebt, wat je daadwérkelijk had willen doen.
Niet de gaves hebt ontwikkeld en geleefd, die je in je had; die voor handen lagen.
Niet de kansen hebt gegrepen, die je voorbij hebt zien komen, domweg omdat je niet de moed had...

Stel je voor dat dat je zou gebeuren. Hoeveel pijn zou dat doen.
Je laatste gedachten zullen vast niet gaan over "ik had beter naar mijn baas moeten luisteren en meer geld moeten verdienen". Maar zullen meer in de trant zijn van, wat laat ik achter, hoe zal ik herinnerd worden, heb ik er echt alles uitgehaald, heeft mijn leven betekenis gehad...

En tóch krijgen we het voor elkaar om dagelijks beslissingen te nemen die ervoor zorgen dat we in een situatie blijven, waarin we onszelf vasthouden in kleinheid, onzichtbaarheid en aanpassend aan onze omgeving. Waarschijnlijk vanuit een diepgewortelde (onbewuste) overtuiging dat het zo hoort, dat dat de situatie dient, dat 't maar vooral geen conflict veroorzaakt, of dat we ons dan in elk geval geliefd zullen weten.
En dat is de illusie die we lang in stand kunnen houden.

Herken je dit?
*je regelmatig denkt 'is dit het nou'
*je je diep van binnen nooit goed genoeg voelt
*je je in een (werk)situatie bevind waarin je talenten totaal niet aan bod komen
*je zo goed aanvoelt wat anderen nodig hebben, maar geen idee hebt wat je zelf echt wilt
*je wéét dat het zo niet langer verder kan, maar geen hebt hoe je eruit geraakt

In ons állemaal schuilt een heldin
Ook ik was, net als jij, teveel gericht op de ander en hoe het hoort. Ik wist onvoldoende contact te maken met wie ik was en wat ik voelde. En was me totaal niet bewust van al het goud onder de oppervlakte: mijn eigen authentieke gekkigheid en unieke kwaliteiten.

Kun jij je nog herinneren dat je als klein meisje grootse dromen had en dat dat de normaalste zaak van de wereld was. In die dromen kon jij dan alles en iedereen zijn en dat was je dan ook; onomwonden, puur en recht uit het hart. Zonder gêne, zonder terughoudendheid. Wat was je krachtig, authentiek en stralend. De heldin in je eigen leven; no question about it.

Totdat je opgroeide en je de overtuiging ontwikkelde dat als je geliefd wilde zijn, je zou moeten aanpassen aan het beeld dat jij dacht dat anderen het liefst zouden zien. En zo ontwikkelde jij een versie van jezelf die prima voldeed aan de eisen van je omgeving, maar die weinig meer te maken had met jou. Met jouw wensen, jouw behoeften en dromen.

8c6b7ae10a3787fb3a59336955aa12c1.png

"the meaning of life is to find your gift, the purpose of life is to give it away"    Pablo Picasso

En hoe zou het dan voor je zijn als

*je je waarheid diep van binnen zou voelen en daar ook naar zou gaan leven, no matter what
*je zou kunnen voelen hoe waardevol je bent
*je meer vanuit je intuïtie zou gaan leven en alles veel moeitelozer gaat
*je een leven creëert vol flow, inspiratie en betekenis
*je jouw unieke missie kent (en daar misschien zelfs je werk van zou maken)
*jij anderen zou inspireren, alleen maar door te zijn wie jij bent

Zou je je kunnen voorstellen dat je dat nu, als volwassen vrouw, nog steeds zou durven doen, ongelimiteerd dromen? Stappen in die wereld van jouw dromen en verlangens, voelen wat dat met je doet, en ze dan leren te vertalen naar daadwerkelijke stappen die jij kunt zetten in de wereld. Dat jouw droom zich mag manifesteren op aarde. Dat jij daarover de regie mag gaan pakken.

Eerst geloven dan zien
Ik kan je helpen je dromen en diepste verlangens te ont-dekken, ze weer serieus te nemen en in de wereld te gaan zetten. Zodat ze geleefd mogen worden en de heldin in jou weer naar boven halen. Misschien schuilt er wel een schrijfster in je, of een globetrotter, of kun je eindelijk dat project gaan opzetten wat je al je hele leven met je meedraagt. Misschien weet je eigenlijk niet wat je dromen precies zijn, maar voel je de drive om ze te ontdekken. Te onderzoeken wat jouw missie is, wat het is dat jij hier te doen hebt.

De weg van de heldin is er een van erkennen, aanvaarden wat geweest is, ontdekken, actie ondernemen, onderuit gaan, weer opstaan, en vol vertrouwen weer op weg gaan. Het is een pad van de draken in de ogen kijken, af en toe een zwaard trekken, maar ook van genieten van je eigen dapperheid en elke overwonnen strijd.
Het is een universele wet; ieder mens gaat in meer of mindere mate deze weg (in de psychologie heet dit dan ook 'De reis van de Held'). Om deze weg 'wakker' en in vol bewustzijn te bewandelen, maakt je leven rijker en vervullender. 
Het leven 'overkomt' je dan niet zomaar meer. Jij lééft het, jij kíest, jij geeft richting.

8c6b7ae10a3787fb3a59336955aa12c1.png

"the desire to create is one of the deepest yearnings of the human soul"    Dieter F. Uchtdorf

Jouw specifieke unieke gave ontdekken is niet alleen een heel groot kado aan jezelf, maar ook van onschatbare waarde voor de wereld. Dus als jij ook zo verlangt naar een leven waarin je precies doet wat je wilt, waarin je vrijheid, overvloed en diepe voldoening voelt? Dan is het de hoogste tijd om nu zelf de touwtjes in handen te nemen!

Je kunt de eerste stap zetten door je op te geven voor een gratis sessie, zodat dat je inzicht krijgt in hoe jij een leven kunt manifesteren dat zoveel beter bij je past.